Rotterdam

Rotterdam de welbekende havenstad in de provincie Zuid-Holland, was ooit de grootste havenstad van ter wereld. Op het moment is het nog steeds de grootste havenstad in Europa. In de tweede wereldoorlog is de stad totaal verwoest door bombardementen. Na de oorlog is de stad in rap tempo opgebouwd tot een moderne stad. De stad heeft een oppervlakte van 319,4 kmĀ² en de bevolking telt zo een 630.000 mensen. De grootste voetbalclub van Rotterdam is Feijenoord. Daarnaast is de stad voor internationaal publiek ook goed te bereiken. De stad heeft namelijk haar eigen vliegveld (The Hague Airport)

Met de vele bezienswaardigheden en attracties is de havenstad nog steeds een van de meest moderne steden. Voor liefhebbers van architectuur is de stad erg interessant. Bijvoorbeeld de Kubuswoningen, de Euromast, de Erasmusbrug, Rotterdam Centraal Station en de Markthal zijn de bekendste iconen van de stad.

De Markthal geeft een perfect beeld weer van de moderniteit van de stad. Een culinaire ontmoetingsplek met wel 96 hippe spectaculaire versunits.

Stijging populariteit

Niet alleen bijzondere gebouwen en bezienswaardigheden maken de stad speciaal, maar ook het bruisende uitgaansleven is erg zijzonder. Of u nu houd van jazz of dance, er is voor ieder wat wils. Zo wordt bijvoorbeeld het grootste indoor jazzfestival ter wereld gehouden in Rotterdam (North Sea Jazz Festival). Dit is een van de redenen dat de stad sterk is toegenomen in populariteit. De hotel overnachtingen per jaar zijn gestegen en de Rotterdamse musea tellen meer bezoeken dan het voorgaande jaar. De stijging in populariteit is vooral toe te schrijven aan de positieve persberichten over de stad in de internationale media. Bovendien wisten ze een plekje in de top-10 van reisgids Lonely Planet te bemachtigen. Daarnaast schreven The Washington Post, The New York Times en de BBC zeer positief over de stad.

Wat moet je een keer gedaan hebben in Rotterdam

  • De markthal
  • Diergaarde Blijdorp
  • Wereldmuseum
  • Museum Boijmans Van Beuningen
  • Kunsthal Rotterdam
  • Dutch Pinball Museum

Voor meer informatie.

Vragen? Neem contact op!

Naam:*
Email:*
Telefoonnummer:*
Postcode:
Toevoegingen of opmerkingen: